Modified curl up

Modified Curl Up: Verbeter je core strength

Modified curl up; een sterke core is essentieel voor een goede houding, stabiliteit en algehele kracht. Een effectieve oefening om je kernkracht te verbeteren is de Modified Curl Up. Deze variant van de traditionele sit-up richt zich op de dieper gelegen buikspieren en helpt bij het ontwikkelen van een sterke en stabiele romp.

 

Wat is de Modified Curl Up?

De Modified Curl Up is een oefening waarbij je op je rug ligt met je knieën gebogen en je voeten plat op de grond. In plaats van je hele bovenlichaam van de grond te tillen, richt deze oefening zich op het optillen van je schouders en bovenrug. Dit helpt om de rectus abdominis (de “six-pack” spier) en de dieper gelegen buikspieren, zoals de transversus abdominis, te activeren.

Hoe voer je de Modified Curl Up uit?

  1. Ga op je rug liggen met je knieën gebogen en je voeten plat op de grond, op heupbreedte uit elkaar.
  2. Plaats je handen onder je onderrug, met je handpalmen naar beneden gericht en je ellebogen op de grond.
  3. Adem in en span je buikspieren aan.
  4. Adem uit terwijl je langzaam je schouders en bovenrug van de grond tilt, terwijl je je onderrug op de grond houdt.
  5. Houd de positie kort vast en adem in terwijl je langzaam terugkeert naar de startpositie.

Voordelen

  • Verbetert de stabiliteit van de romp: Door de nadruk te leggen op de bovenrug, helpt de Modified Curl Up om de stabiliserende spieren rondom de wervelkolom te versterken.
  • Minimaliseert de belasting op de onderrug: Doordat je handen onder je onderrug liggen, wordt de druk op de onderrug verminderd, waardoor deze oefening geschikt is voor mensen met rugklachten.
  • Activeert dieper gelegen buikspieren: De focus op het optillen van de schouders en bovenrug activeert de dieper gelegen buikspieren, wat bijdraagt aan een sterke core.

Integreer de Modified Curl Up in je workout routine

Voeg de Modified Curl Up toe aan je trainingsroutine om je core strength te verbeteren en rugklachten te verminderen. Begin met een paar herhalingen en bouw geleidelijk op naar meer, terwijl je de juiste techniek behoudt. Raadpleeg altijd een professional als je twijfelt over het uitvoeren van een oefening, vooral als je blessures of gezondheidsproblemen hebt.

Bekijk ook andere oefeningen:

Swiss ball leg curl

Leer alles over de Swiss ball leg curl-oefening, een effectieve manier om je hamstrings, bilspieren en kernspieren te versterken. Ontdek de juiste techniek, de voordelen en hoe je deze oefening kunt opnemen in je trainingsroutine voor sterke en stabiele onderlichaamspieren. Bekijk hier.

Cat crawl

Ontdek de Cat Crawl: Een dynamische oefening die je kernkracht, stabiliteit en coördinatie verbetert. Leer de juiste techniek en de voordelen van deze uitdagende full-body beweging. Bekijk hier.

Meer video’s

Back extension

Versterk je rug met back extensions Een sterke rug is essentieel voor een gezond lichaam en een goede lichaamshouding. Een effectieve oefening om de rugspieren te versterken is de back extension. Deze eenvoudige maar krachtige oefening richt zich op de spieren in je...

Swiss ball leg curl

Swiss ball leg curl versterk je onderlichaam Als je op zoek bent naar een veelzijdige en uitdagende oefening om je onderlichaam te versterken, dan is de Swiss ball leg curl iets voor jou. Deze oefening richt zich op je hamstrings, bilspieren en kernspieren, waardoor...

Cat crawl

Cat Crawl: Een dynamische core-oefening De Cat Crawl, ook bekend als Bear Crawl, is een uitdagende en effectieve oefening die je corekracht, stabiliteit en coördinatie verbetert. Deze dynamische beweging bootst de beweging van een katachtige na, waardoor het een leuke...

Vraag nu jouw gratis proefles aan!

Neem vandaag nog contact met ons op en plan je gratis proefles in!