Back extension

Versterk je rug met back extensions

Een sterke rug is essentieel voor een gezond lichaam en een goede lichaamshouding. Een effectieve oefening om de rugspieren te versterken is de back extension. Deze eenvoudige maar krachtige oefening richt zich op de spieren in je onderrug en kan helpen bij het verminderen van rugpijn en het verbeteren van je algehele stabiliteit. In deze blogpost gaan we dieper in op de back extension, inclusief de voordelen, de juiste uitvoering en handige tips voor beginners.

De voordelen;

 1. Versterking van de rugspieren: Back extensions richten zich voornamelijk op de spieren in je onderrug, zoals de erector spinae, die verantwoordelijk zijn voor het ondersteunen van je wervelkolom.
 2. Verbeterde lichaamshouding: Door regelmatig back extensions te doen, kun je de spieren in je rug versterken en zo je lichaamshouding verbeteren, waardoor je minder kans hebt op rugklachten en blessures.
 3. Core stabilisatie: Naast het versterken van de rugspieren, helpen back extensions ook bij het versterken van je buikspieren en de stabiliserende spieren rond je romp.
 4. Flexibiliteit: Door de range of motion van je onderrug te vergroten, kunnen back extensions helpen bij het verbeteren van de flexibiliteit van je rug.

Hoe voer je back extensions uit?

 1. Beginpositie: Ga op je buik liggen op een mat met je armen langs je lichaam en je handpalmen naar beneden gericht. Je voorhoofd rust op de grond.
 2. Opdrukken: Span je rugspieren aan en til langzaam je borst en bovenlichaam van de grond, terwijl je je nek in een neutrale positie houdt. Houd je heupen op de grond en gebruik de kracht van je rugspieren om omhoog te komen.
 3. Toppositie: Houd de positie even vast op het hoogste punt en voel de spanning in je rugspieren.
 4. Neerwaartse beweging: Laat je langzaam en gecontroleerd weer zakken naar de beginpositie, terwijl je je rugspieren blijft aanspannen.

Tips voor beginners

 • Begin met een lage intensiteit en bouw langzaam op.
 • Zorg voor een goede lichaamshouding en vermijd overmatige spanning in je nek en schouders.
 • Luister naar je lichaam en stop als je pijn of ongemak voelt.
 • Vraag advies aan een professional als je twijfelt over de juiste uitvoering.

Conclusie

Back extensions zijn een effectieve oefening om de rugspieren te versterken en de algehele stabiliteit van je lichaam te verbeteren. Door regelmatig back extensions toe te voegen aan je trainingsroutine, kun je rugklachten verminderen, je lichaamshouding verbeteren en je algehele gezondheid bevorderen. Vergeet niet om altijd de juiste techniek te gebruiken en luister naar je lichaam tijdens het uitvoeren van deze oefening.

Meer video’s

Swiss ball leg curl

Swiss ball leg curl versterk je onderlichaam Als je op zoek bent naar een veelzijdige en uitdagende oefening om je onderlichaam te versterken, dan is de Swiss ball leg curl iets voor jou. Deze oefening richt zich op je hamstrings, bilspieren en kernspieren, waardoor...

Cat crawl

Cat Crawl: Een dynamische core-oefening De Cat Crawl, ook bekend als Bear Crawl, is een uitdagende en effectieve oefening die je corekracht, stabiliteit en coördinatie verbetert. Deze dynamische beweging bootst de beweging van een katachtige na, waardoor het een leuke...

Modified curl up

Modified Curl Up: Verbeter je core strength Modified curl up; een sterke core is essentieel voor een goede houding, stabiliteit en algehele kracht. Een effectieve oefening om je kernkracht te verbeteren is de Modified Curl Up. Deze variant van de traditionele sit-up...

Vraag nu jouw gratis proefles aan!

Neem vandaag nog contact met ons op en plan je gratis proefles in!