Cat crawl

Cat Crawl: Een dynamische core-oefening

De Cat Crawl, ook bekend als Bear Crawl, is een uitdagende en effectieve oefening die je corekracht, stabiliteit en coördinatie verbetert. Deze dynamische beweging bootst de beweging van een katachtige na, waardoor het een leuke en functionele toevoeging is aan je trainingsroutine.

Wat is de Cat Crawl?

De Cat Crawl is een full-body oefening waarbij je op handen en voeten beweegt, met je knieën iets van de grond. Het simuleert de manier waarop een kat kruipt, vandaar de naam. Deze oefening vereist kracht en coördinatie in je hele lichaam, met nadruk op je corespieren.

Uitvoeringstechniek van de Cat Crawl

  1. Beginpositie: Ga op handen en voeten staan, met je handen direct onder je schouders en je knieën onder je heupen. Houd je rug recht en je buikspieren aangespannen.
  2. Beweging: Til je knieën een paar centimeter van de grond en begin langzaam te kruipen met je handen en voeten. Houd je heupen laag en je rug recht terwijl je beweegt.
  3. Coördinatie: Probeer je linkerhand en rechtervoet tegelijkertijd naar voren te bewegen, gevolgd door je rechterhand en linkervoet. Houd een gestage en gecontroleerde beweging aan terwijl je vooruit kruipt.
  4. Afstand en herhalingen: Bepaal de afstand die je wilt afleggen en het aantal herhalingen dat je wilt uitvoeren. Begin met korte afstanden en bouw langzaam op naarmate je sterker wordt.

Voordelen van de Cat Crawl

  • Verbeterde kernkracht: De Cat Crawl vraagt om constante activatie van je buikspieren en rugspieren om je lichaam stabiel te houden tijdens de beweging, wat resulteert in een sterke en stabiele kern.
  • Toename van de coördinatie: Deze oefening vereist een goede coördinatie tussen je ledematen en je kern, wat je neuromusculaire coördinatie verbetert.
  • Functionele kracht: De beweging van de Cat Crawl bootst alledaagse bewegingen na, waardoor het een functionele oefening is die je helpt bij het verbeteren van je algehele kracht en mobiliteit.

Tips voor beginners

  • Begin met korte afstanden en focus op het correct uitvoeren van de beweging.
  • Zorg ervoor dat je je buikspieren aanspant en je rug recht houdt gedurende de hele oefening.
  • Neem pauzes indien nodig en forceer jezelf niet om te veel te doen in het begin.

Conclusie

De Cat Crawl is een uitdagende oefening die je kernkracht, stabiliteit en coördinatie verbetert. Voeg deze dynamische beweging toe aan je trainingsroutine om je algehele fitheid te verbeteren en te genieten van de vele voordelen die het biedt voor je lichaam en gezondheid.

Bekijk ook andere oefeningen

Swiss ball leg curl

Leer alles over de Swiss ball leg curl-oefening, een effectieve manier om je hamstrings, bilspieren en kernspieren te versterken. Ontdek de juiste techniek, de voordelen en hoe je deze oefening kunt opnemen in je trainingsroutine voor sterke en stabiele onderlichaamspieren. Kijk hier.

Meer video’s

Back extension

Versterk je rug met back extensions Een sterke rug is essentieel voor een gezond lichaam en een goede lichaamshouding. Een effectieve oefening om de rugspieren te versterken is de back extension. Deze eenvoudige maar krachtige oefening richt zich op de spieren in je...

Swiss ball leg curl

Swiss ball leg curl versterk je onderlichaam Als je op zoek bent naar een veelzijdige en uitdagende oefening om je onderlichaam te versterken, dan is de Swiss ball leg curl iets voor jou. Deze oefening richt zich op je hamstrings, bilspieren en kernspieren, waardoor...

Modified curl up

Modified Curl Up: Verbeter je core strength Modified curl up; een sterke core is essentieel voor een goede houding, stabiliteit en algehele kracht. Een effectieve oefening om je kernkracht te verbeteren is de Modified Curl Up. Deze variant van de traditionele sit-up...

Vraag nu jouw gratis proefles aan!

Neem vandaag nog contact met ons op en plan je gratis proefles in!