Afvallen in Eindhoven

Afvallen in Eindhoven

Als jij wil afvallen in Eindhoven met behulp van Personal Training ben je bij Aurora Personal Training aan het juiste adres. Onze ervaren personal trainers staan klaar om je te begeleiden op jouw reis naar een fitter en gezonder leven. In deze blog delen we graag hoe ons programma je kan helpen om succesvol af te vallen, welke fouten er regelmatig gemaakt worden en welke stappen je zelf al kan ondernemen.

Fit in 90 dagen

Het Fit in 90 dagen programma van Aurora Personal Training biedt structuur en ondersteuning die je nodig hebt om succesvol af te vallen en je doelen te behalen. We geloven in een persoonlijke aanpak want geen enkel persoon is hetzelfde. Bij Aurora krijg je daarom een op maat gemaakt trainingsschema afgestemd op jou specifieke doel, niveau en behoefte. Tijdens het afvallen leggen we bij Aurora Personal Training de focus op vet verlies en spierbehoud of spieropbouw.

Naast het fysieke aspect kijken we ook naar het mentale en emotionele welzijn. Het Fit in 90 dagen programma bevat niet alleen effectieve workouts maar ook voedingsadvies, mindset coaching en ondersteuning bij het ontwikkelen van een gezonde leefstijl. Met onze holistische benadering zorgen we ervoor dat je niet alleen vet verliest maar ook gezonder en gelukkiger wordt.

Afvallen in Eindhoven

Afvallen in Eindhoven

Metingen en evaluaties

Tijdens het Fit in 90 dagen programma wordt je resultaat bijgehouden aan de hand van evaluaties en metingen. Indien nodig wordt er aan de hand van de uitslag en je doel je programma aangepast. De metingen om je progressie bij te houden bestaan uit een omvang meting en een huidplooimeting. Bij de omvang meting meten we de omtrek van verschillende lichaamsdelen zoals de taille, heupen, armen en benen. Bij de huidplooimeting wordt er met behulp van een huidplooimeter de dikte van de huidplooien op verschillende plekken van je lichaam gemeten, zoals de buik, dijen en armen. De combinatie van deze twee meetmethodes geven een goed inzicht in de veranderingen in je lichaam (spier / vet verhouding)

Afvallen in Eindhoven

Afvallen in Eindhoven

Veel voorkomende fouten tijdens afvalle
 • Te weinig eten
  Hoewel het lijkt alsof je snel gewicht verliest is dit een ongezonde manier en niet vol te houden op lange termijn. Het veroorzaakt vaan een jojo effect waarbij je na een korte periode van afvallen weer snel aankomt.
 • Alleen veel focussen op de weegschaal
  De weegschaal is een incomplete indicator. Daarnaast zijn er veel factoren die invloed hebben op de uitslag van de weegschaal. Denk hierbij aan toename van spiermassa, vochtschommeling of de fase van de menstruatie cyclus. Als je gewicht niet direct zakt of schommelt wil dit niet zeggen dat je geen overtollig vet bent kwijtgeraakt.
 • Te veel focus hebben op de calorie inname
  Calorieën tellen kan nuttig zijn om je bewust te worden van je inname maar naast de calorieën is het ook van belang om te kijken naar de voedingswaarde van een product. Je lichaam heeft voedzame producten nodig om goed te kunnen functioneren. Denk hierbij aan Macronutriënten  en micronutriënten.
 • Geen plan of/en structuur hebben
  Afvallen zonder plan gaat vaak een korte periode goed. Zodra je dag anders loopt dan gepland of je structuur uit je dag is vergeet jij je doelen doordat je geen plan hebt waar jij je aan vast kan houden. Een keer het sporten overslaan lijkt geen kwaad te doen tot je niet meer gaat en opnieuw moet starten. Het hebben van structuur in je dag en een plan van aanpak zorgt ervoor dat jij je korte en lange termijn doelen zal behalen.
 • Onvoldoende slapen/rusten
  Je neemt onvoldoende rust en slaapt te weinig waardoor je lichaam onvoldoende kan herstellen en je hormonen uit balans raken. Het gevolg hiervan is dat je honger gevoel toeneemt en je verzadigingsgevoel neemt af. Je zal sneller naar een ongezonde maaltijd grijpen en voelt niet goed aan wanneer je lichaam voldoende heeft. Zorg ervoor dat je voldoende rust en je minimaal 7 tot 8 uur per nacht slaapt.
Afvallen in Eindhoven

Afvallen in Eindhoven

Tips waar je zelf al mee aan de slag kan
 1. Zorg voor voldoende beweging, pak bijvoorbeeld eens de fiets naar de supermarkt of gebruik de trap in plaats van de lift
 2. Eet voldoende groente en fruit
 3. Drink 2 tot 3 liter water per dag
 4. Eet 3 tot 4 maaltijden per dag
 5. Zorg voor voldoende slaap, bij voorkeur minimaal 7 tot 8 uur per nacht
 6. Pak je stressfactoren aan zodat je stress vermindert.

Heb jij hulp nodig met afvallen in Eindhoven? Ons team van experts staat voor je klaar om jou te helpen aan een gezondere en energiekere levensstijl. Neem onderaan deze pagina contact met ons op.

Meer artikelen

Micronutriënten

Micronutriënten

Micronutriënten Naast macronutriënten zijn er ook nog micronutriënten. Vitaminen, mineralen en spoorelementen behoren tot de micronutriënten. De micronutriënten heb je dagelijks maar in kleine hoeveelheden nodig maar zijn wel onmisbaar voor een goede weerstand en...

Macronutriënten

Macronutriënten

Macronutriënten Macronutriënten zijn voedingsstoffen in onze voeding die energie bijdragen in de vorm van calorieën. Daarnaast bestaan macronutriënten uit 3 soorten, koolhydraten, eiwitten en vetten. Koolhydraten Koolhydraten zorgen voor energie en zijn daarmee een...

Carrotcake Havermout

Carrotcake Havermout

Carrotcake Havermout! Trakteer jezelf op een verrukkelijke ochtend met onze heerlijke Carrotcake Havermout. Deze smaakvolle creatie combineert de voedzame kracht van havervlokken en geraspte wortel met de zoete aroma's van kaneel en vanille. Een perfecte start van je...

Vraag nu jouw gratis proefles aan!

Neem vandaag nog contact met ons op en plan je gratis proefles in!