8 tips om je slaappatroon te verbeteren

Begin jij energieloos aan de dag?

Hierbij delen we 8 tips die ervoor gaan zorgen dat jij beter gaat slapen. En hierdoor dus met meer energie aan de dag begint.

1. Zorg voor lichaamsbeweging. Regelmatige lichaamsbeweging gedurende de dag kan de slaapkwaliteit verbeteren, maar probeer intensieve oefeningen enkele uren voor het slapengaan te vermijden. Dit zorgt er namelijk voor je dat je in de ‘aan’ stand naar bed gaat. En je wil juist ontspannen de nacht in gaan.

2. Ontspan. Creëer een ontspanningsroutine voor het slapengaan. Dit kan onder meer een warm bad, meditatie, lezen of luisteren naar rustgevende muziek omvatten.

3. Zorg dat je ochtendlicht ontvangt. Ochtendlicht is rijk aan blauw licht, dat een belangrijke rol speelt bij het reguleren van je circadiaanse ritme of interne biologische klok. Dit ritme beïnvloedt je slaap-waakcyclus. Door ’s ochtends vroeg aan natuurlijk licht blootgesteld te worden, help je je lichaam om een gezond dag-nacht ritme te behouden.

4. Slaap niet te lang. Probeer niet te lang uit te slapen, zelfs niet na een slechte nachtrust. Dit kan je slaap-waakritme verstoren en het moeilijker maken om de volgende nacht goed te slapen.

5. Let op je alcohol en cafeine inname. Beperk het gebruik van cafeïnehoudende dranken en alcohol, vooral in de uren voor het slapengaan. Het verstoord je diepe slaap.

6. Let in de avond op je schermtijd. Vermijd elektronische apparaten zoals smartphones, tablets en computers minstens een uur voor het slapengaan, omdat het blauwe licht je slaap kan verstoren.

7. Maak je slaapkamer comfortabel. Zorg voor een comfortabele slaapomgeving. Dit omvat een goed matras, kussen en donkere, stille kamer.

8. Structuur je slaapritme. Probeer elke dag op dezelfde tijd naar bed te gaan en op te staan, zelfs in het weekend. Dit helpt je lichaam een consistent slaap-waakritme te behouden.

Onthoud dat goede slaapgewoonten en consistentie cruciaal zijn voor het bevorderen van een goede nachtrust.

Wij helpen jou graag met het verbeteren van jouw fitheid en gezondheid. Neem vrijblijvend contact op met ons:

☎️0612033126

📥roel@aurorapersonaltraining.com

Personal-trainer-Eindhoven

Meer artikelen

Optimaliseer je gezondheid met vitamine B1 (thiamine)

Optimaliseer je gezondheid met vitamine B1 (thiamine)

Optimaliseer je gezondheid met vitamine B1 (thiamine) Ontdek de essentiële rol van thiamine (vitamine B1) in het ondersteunen van jouw lichaam in optimale conditie. Thiamine is onmisbaar voor de energievoorziening, de gezondheid van de harstspier en het zenuwstelsel....

Chocolade Smoothiebowl

Chocolade Smoothiebowl

Chocolade Smoothiebowl INGREDIËNTEN: 1 bevroren banaan 1 eetlepel cacaopoeder 0,5 avocado 1 schep chocolade-eiwitpoeder 100 ml amandelmelk 200 gram magere kwark TOPPING: Cacaonibs, pure chocolade of cacao pindapasta Chiazaad (Glutenvrije) granola Banaan VARIATIE: Voeg...

Optimaliseer je gezondheid met vitamine A

Optimaliseer je gezondheid met vitamine A

Optimaliseer je gezondheid met vitamine A Ontdek de kracht van vitamine A voor een gezond lichaam en een stralende huid. Vitamine A, ook bekend als retinol, is essentieel voor verschillende lichaamsfuncties en wordt op natuurlijke wijze verkregen uit voedingsbronnen....

Vraag nu jouw gratis proefles aan!

Neem vandaag nog contact met ons op en plan je gratis proefles in!