Vermijd blauw licht zodra de zon is ondergegaan.

Het vermijden van blauw licht in de avond is verstandig om meerdere redenen:

  1. Verstoring van de biologische klok: Blauw licht, met name afkomstig van smartphones, computerschermen, en andere elektronische apparaten, kan de productie van melatonine, het slaaphormoon, onderdrukken. Dit kan je biologische klok verstoren en leiden tot problemen met inslapen en doorslapen.
  2. Slaapproblemen: Door blootstelling aan blauw licht in de avond kunnen mensen moeite hebben met het in slaap vallen en een minder rustgevende slaap ervaren. Dit kan leiden tot vermoeidheid en verminderde alertheid overdag.
  3. Gezondheidseffecten: Onderzoek heeft aangetoond dat langdurige blootstelling aan kunstmatig blauw licht in de avond in verband wordt gebracht met een verhoogd risico op verschillende gezondheidsproblemen, waaronder obesitas, diabetes, hartaandoeningen en zelfs bepaalde vormen van kanker.
  4. Visuele vermoeidheid: Het staren naar een beeldscherm met blauw licht gedurende lange periodes kan leiden tot visuele vermoeidheid, droge ogen, hoofdpijn en verminderde visuele prestaties.

Om blauw licht in de avond te vermijden, kun je de volgende stappen overwegen:

  • Nachtfilters: Gebruik apps of ingebouwde instellingen op elektronische apparaten die blauw licht verminderen, zoals nachtmodus of nachtverlichting.
  • Brillen: Draag speciale blauwlichtfilter brillen om je ogen te beschermen tegen blootstelling aan blauw licht.
  • Beperk schermgebruik: Probeer minstens een uur voor het slapengaan geen elektronische apparaten meer te gebruiken.
  • Zorg voor goede slaapgewoonten: Creëer een ontspannende bedtijdroutine en een slaapvriendelijke omgeving om de kwaliteit van je slaap te verbeteren.

Kortom, het vermijden van blauw licht in de avond kan je helpen om een gezonder slaapritme te behouden en je algehele welzijn te verbeteren. Het is belangrijk om bewust om te gaan met de blootstelling aan blauw licht, vooral in de uren voor het slapengaan.

Personal-trianing-Eindhoven

Meer artikelen

Optimaliseer je gezondheid met vitamine B1 (thiamine)

Optimaliseer je gezondheid met vitamine B1 (thiamine)

Optimaliseer je gezondheid met vitamine B1 (thiamine) Ontdek de essentiële rol van thiamine (vitamine B1) in het ondersteunen van jouw lichaam in optimale conditie. Thiamine is onmisbaar voor de energievoorziening, de gezondheid van de harstspier en het zenuwstelsel....

Chocolade Smoothiebowl

Chocolade Smoothiebowl

Chocolade Smoothiebowl INGREDIËNTEN: 1 bevroren banaan 1 eetlepel cacaopoeder 0,5 avocado 1 schep chocolade-eiwitpoeder 100 ml amandelmelk 200 gram magere kwark TOPPING: Cacaonibs, pure chocolade of cacao pindapasta Chiazaad (Glutenvrije) granola Banaan VARIATIE: Voeg...

Optimaliseer je gezondheid met vitamine A

Optimaliseer je gezondheid met vitamine A

Optimaliseer je gezondheid met vitamine A Ontdek de kracht van vitamine A voor een gezond lichaam en een stralende huid. Vitamine A, ook bekend als retinol, is essentieel voor verschillende lichaamsfuncties en wordt op natuurlijke wijze verkregen uit voedingsbronnen....

Vraag nu jouw gratis proefles aan!

Neem vandaag nog contact met ons op en plan je gratis proefles in!